Ga naar de inhoud

Camping van Oranje

Camping van Oranje is véél meer dan alleen een camping. In Hamburg en Berlijn vind je straks een festivalterrein waar je geniet van next level Oranje entertainment. Denk aan:

 

 •  Grote pre-party voor de wedstrijd
 •  Optredens van artiesten & dj’s
 •  Grote schermen om de wedstrijden van Oranje te kijken
 •  Sportactiviteiten
 •  Héél veel gezelligheid met andere voetbalfans

 

Daarnaast zijn de campings natuurlijk van alle gemakken voorzien: een volledig verzorgde check-in en check-out, Nederlandstalige receptie, voldoende sanitaire voorzieningen, een campingwinkel en een gevarieerd aanbod eten en drinken.

 

Camping van Oranje is partner van de KNVB.

Naast een uitgebreid entertainmentprogramma is elke Camping van Oranje natuurlijk van alle gemakken voorzien.

 

 • Een volledig verzorgde check-in en check-out
 • Nederlandstalige receptie
 • Voldoende sanitaire voorzieningen
 • Een campingwinkel
 • Een gevarieerd aanbod eten en drinken

 

Het programma wordt de komende tijd nog uitgebreid en is hier terug te vinden.

Camping van Oranje is er voor Oranjefans die met óf zonder wedstrijdticket naar de speelsteden zullen afreizen. Er geldt geen minimale leeftijd om naar Camping van Oranje te komen. Bezoekers onder de 18 jaar moeten met begeleiding komen van 18 jaar of ouder.

 

Camping van Oranje reist met het Nederlands elftal mee tijdens de poulewedstrijden in Hamburg en Berlijn:

 •                         14 t/m 17 juni 2024 in Hamburg
 •                         23 t/m 26 juni 2024 in Berlijn

Het Nederlands Elftal speelt in de poulefase wedstrijden in Hamburg (16 juni) en Berlijn (25 juni). We beginnen met Hamburg, waar we onze deuren openen in Hartenholm Airport. Daarna openen we de camping in Berlijn bij Rennbahn Hoppegarten.

Informatie over parkeren en andere praktische zaken wordt op een later moment met alle campinggasten gedeeld.

De camping opent in de poulefase altijd op matchday -2. De check-in is dan van 14:00 tot 18:00.

 

Op matchday -1 is de check-in van 10:00 tot 16:00.

 

Op de matchday is de check-in van 10:00 tot 14:00.

 

Op matchday +1 is de check-out tussen 09:00 en 13:00.

 

 

 

 

Het boeken van een plekje op Camping van Oranje kan vanaf nu via deze pagina.

Voor het kopen van uw toegangsticket is het belangrijk om te weten dat de tickets voor Camping van Oranje worden verkocht door ticketing partner Paylogic. Voor meer informatie over annuleren, ruilen en/of restitueren stuur een mail naar [email protected].

Bij aankoop van een ticket biedt Paylogic de mogelijkheid om een Booking Refund Protection aan te schaffen. Booking RefundProtection biedt een volledige restitutie als je niet in staat bent om het evenement bij te wonen vanwege omstandigheden zoals beschreven in de algemene voorwaarden.  Zie hier meer informatie over Booking Refund Protection.

De prijzen van de slaapmogelijkheden staan in onze ticketshop. Je betaalt niet alleen voor het overnachten; Camping van Oranje is véél meer dan alleen een camping. In Hamburg en Berlijn vind je straks een festivalterrein waar je kan genieten van next level Oranje entertainment. We bouwen in Hamburg en Berlijn een camping die van alle gemakken is voorzien: volledig verzorgde check-in en check-out, Nederlandstalige receptie, voldoende sanitaire voorzieningen, een campingwinkel en een gevarieerd aanbod eten en drinken.

Camping van Oranje wordt tijdens het EK voetbal in 2024 voor het eerst georganiseerd door Tribe Company. Naast verschillende producties voor de KNVB zoals Oranje fanzones en openingsceremonies is TRIBE organisator van De Vrienden van Amstel LIVE, The Streamers en Strandfestival ZAND. Voor Camping van Oranje werkt TRIBE samen met LIFFIN, leverancier voor verschillende festival campings waaronder Tomorrowland, Rock Werchter, Defqon, F1 en Sziget.

 

Camping van Oranje is partner van de KNVB.

Camping van Oranje is partner van de KNVB.

Hamburg

Op zondag 16 juni speelt Nederland de eerste poulewedstrijd in Hamburg. Camping van Oranje opent hier dus op 14 juni, op 15 juni is de grote pre-party en op 17 juni is het tijd om uit te checken.

Een plek boeken voor de camping in Hamburg kan hier.

De Camping van Oranje in Hamburg vind je straks bij Hartenholm Airport. Met een halfuur rijden van deze locatie ben je bij het Volksparkstadion.

 

Informatie over parkeren en andere praktische zaken wordt op een later moment met alle campinggasten gedeeld.

 

Een plek boeken voor de camping in Hamburg kan hier.

Leipzig

Helaas hebben wij moeten besluiten om de Camping van Oranje Leipzig te annuleren. Er is te weinig animo voor deze editie om door te gaan met de organisatie ervan. Dit vinden wij enorm jammer. Kaartkopers hebben via de mail persoonlijk bericht gehad.

In Leipzig was er in tegenstelling tot de andere steden minder animo om op de Camping van Oranje te verblijven.

Ja, ze krijgen hun geld terug

Ja, dat is mogelijk. De wijze waarop is terug te vinden in de mail die bezoekers hebben ontvangen.

Campers/caravans in Hamburg

Geweldig nieuws! In Hamburg hebben we plek gevonden voor campers en caravans, dus is het voor een beperkt aantal campinggasten mogelijk om met je eigen camper of caravan naar Camping van Oranje te komen. Dit geldt op dit moment alleen voor Hamburg. Om met je eigen camper of caravan te komen bestel je in de ticketshop een camper/caravan plek voor €30 euro. Je bestelt daarnaast voor het aantal gasten die in de camper of caravan overnachten ook een campingticket per persoon. Check daarnaast hieronder goed de regels voor het meebrengen van je eigen camper/caravan.

Houd er rekening mee dat alle camper/caravan plekken zonder stroom zijn. Er worden op Camping van Oranje een aantal stroompunten aangelegd om bijvoorbeeld je telefoon op te laden.

Er is een apart gedeelte voor campers en caravans op Camping van Oranje. We zullen vanwege de veiligheid tijdsloten hanteren wanneer campers en caravans kunnen inchecken en dus bewegen over het terrein. Deze tijden zullen we binnenkort communiceren. Een camper of caravan is een voertuig dat door de RDW als camper of caravan wordt gekeurd. Het is mede om veiligheidsredenen, op last van de (Duitse)brandweer, verboden op dit gedeelte tenten te zetten. Personenauto’s en vrachtauto’s worden niet toegelaten op het camper & caravan terrein. Dit geldt ook voor auto’s van het type Caddy of Combo. Vouwwagens zijn niet toegestaan. Auto’s met een daktent worden toegelaten indien de daktent daadwerkelijk op de auto is gemonteerd en niet los van de auto wordt opgebouwd.

Campers en caravans dienen geplaatst te worden op aangeven van de organisatie in de aangewezen vakken. Het is niet toegestaan het trekkend voertuig bij de caravan te laten staan op het camper en caravanterrein. Mensen met een caravan mogen deze eerst plaatsen op aanwijzing van het personeel, waarna de auto op de parkeerplaats kan worden geparkeerd. Er is een ruime parkeerplaats op loopafstand.

Het is niet toegestaan om een extra voortent/partytent mee te nemen naar het camper & caravan terrein. Ook is het niet toegestaan om een extra voortent/partytent uit te bouwen aan jouw caravan of camper.

Het is niet mogelijk om met je camper te rijden tijdens je verblijf op de camping, je kunt Camping van Oranje tussentijds niet verlaten. Dit beleid is ingesteld om de veiligheid van onze gasten te waarborgen en mogelijke overlast te minimaliseren.

Campers/caravans langer dan 8 meter dienen per mail contact op te nemen met de organisatie ([email protected]). Vrachtwagens, trailers, diepladers, bouwketen, schaftwagens, ‘Pipo de clown’-wagens, SRV-wagens, (zee)containers en platte wagens zijn niet toegestaan op de camping en worden ook niet toegelaten.

Op last van de brandweer zijn open vuren en barbecues niet toegestaan op de gehele Camping van Oranje, dus ook niet op het camper & caravan terrein. Losse gasinstallaties en andere soorten gasflessen, bijvoorbeeld in campers en caravans, aggregaten, brandstoftanks en losse accu’s zijn op last van de brandweer om veiligheidsredenen ook verboden en worden dus in beslag genomen bij de controle tijdens de check-in. Ook taps, koolzuurvaten en vaten bier zijn niet toegestaan en worden eveneens in beslag genomen. Daarnaast is er geen stroomvoorziening beschikbaar op de camperlocaties. Elektrische aansluitingen zijn niet aanwezig.

Als houder van een caravankaart ben je eindverantwoordelijke! Jij dient er dus voor zorg te dragen dat je caravan/ camper na afloop van het festival niet achterblijft op de camping en/of buiten het festivalterrein aangetroffen zal worden. Mocht dit toch gebeuren zullen de kosten welke wij maken voor het verwijderen van de caravan camper op je worden verhaald. Denk er ook goed aan dat bij de rit naar en van het festivalterrein je voertuig moet voldoen aan de algemene verkeersregels zoals die gelden in Nederland en Duitsland.

Verblijf

Voor een verblijf op Camping van Oranje heb je per persoon een toegangsticket nodig. Deze tickets bieden je 2 of 3 nachten kamperen (afhankelijk van welk ticket je kiest).

Je kunt je eigen tent meenemen naar Camping van Oranje. We gaan er echter wel vanuit dat de tent in verhouding is met het aantal personen waarmee je in de tent slaapt. Zo is er ruimte voor iedereen. Legertenten zijn niet toegestaan.

Jazeker! Kom langs bij de receptie. Daar staan elektrische pompen om jouw luchtbed op te blazen.

Op Camping van Oranje hebben we campingshop. Mocht je wat vergeten zijn kun je hier terecht voor allerlei kampeerspullen, zoals luchtbedden, slaapzakken, stoeltjes, kussens, etc.

Boek een vriendenvelden voor 11 personen:

 • Eigen plek van 10 bij 10 m voor met jouw elftal of vriendengroep
 • Oranje partytent staat voor je klaar
 • Met zitplekken voor 11 personen
 • Iedereen neemt zijn eigen tent mee

Niet in het bezit van een tent en meteen een uniek aandenken scoren? Koop een oranje tent voor 2 personen.

 

 • Koop onze limited edition tent
 • Afmetingen binnenkant: 330 x 160 x 100 cm
 • Langer uitslapen dankzij donkere binnenkant
 • Je kan de tent bij aankomst ophalen en daarna zelf een plekje op de camping uitzoeken.

Geen zin om met kampeerspullen te slepen en zin in wat extra luxe? Huur de glamping voor 2 personen.

 

 • Staat bij aankomst voor je klaar
 • Inclusief luchtbedden, dekens & lampje
 • Afmetingen binnenkant: 280 x 240 x 160 cm
 • Luxere sanitaire voorzieningen
 • Toegang tot Glamping lounge area

Kamperen als Oranje? Dat kan op onze glamping deluxe voor 2 personen.

 

 • Glamping tent voor 2 personen
 • Afmetingen binnenkant: 300 x 250 x 220 cm
 • Staat bij aankomst voor je klaar
 • Volledig opgemaakte bedden inclusief matras, dekbed en kussen
 • Stroomvoorziening
 • Binnenverlichting
 • Stoelen voor alle gasten
 • Luxere sanitaire voorzieningen
 • Toegang tot Glamping lounge area

Kamperen als Oranje? Dat kan op onze glamping voor 4 personen.

 

 • Glamping tent voor 4 personen
 • Afmetingen binnenkant: 600 x 600 x 355 cm
 • Staat bij aankomst voor je klaar
 • Volledig opgemaakte bedden inclusief matras, dekbed en kussen
 • Stroomvoorziening
 • Binnenverlichting
 • Stoelen voor alle gasten
 • Luxere sanitaire voorzieningen
 • Toegang tot Glamping lounge area

Alleen in Hamburg is het mogelijk om met een eigen camper of caravan te komen. In Berlijn is ons terrein hier helaas niet op ingericht. Meer informatie hierover vind je hier.

 

Pre-registreer je nu om vanaf dinsdag 12 december 10.00 uur een plek op de camping te kunnen boeken. Op woensdag 13 december wordt de verkoop openbaar. 

Indien je één van onze tenten huurt betaal je vooraf per tent €100 borg. Deze krijg je terug na je verblijf, mits de tent inclusief spullen in de originele staat zijn bij het uitchecken.

Contact

Volg Camping van Oranje op Facebook, Instagram of TikTok om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Neem bij vragen contact op via [email protected].

Berlijn

Op dinsdag 25 juni speelt Nederland de derde poulewedstrijd tegen Oostenrijk in Berlijn. Camping van Oranje opent hier dus op 23 juni, op 24 juni is de grote pre-party en op 26 juni is het tijd om uit te checken.

Een plek boeken voor de camping in Berlijn kan hier.

De Camping van Oranje in Berlijn vind je straks bij Rennbahn Hoppegarten. Op 5 minuten lopen van deze renbaan vind je een treinstation, vanaf hier reis je gemakkelijk naar het centrale station.

Informatie over parkeren en andere praktische zaken wordt op een later moment met alle campinggasten gedeeld.

Een plek boeken voor de camping in Berlijn kan hier.

Algemeen

Er worden voldoende voorzieningen getroffen om vuilnis in te deponeren. Ruim je eigen afval op en neem je tent, camper of caravan ook gewoon weer mee naar huis. Een beter milieu begint bij jezelf! Doe je dat niet dan word je door de beveiliging of organisatie hierop aangesproken. Indien je afval en rotzooi blijft verspreiden over de Camping van Oranje kun je door de beveiliging worden verwijderd van het terrein. Wees dus verstandig!

Met een campingticket mag je naast een eigen tent en slaapspullen straks ook meenemen:

 • Maximaal eenmalig 5 liter drinken (bier, wijn, fris) per persoon, in de vorm van blik of kartonnen of plastic flessen. Sterke drank met een alcoholpromillage van 14,5% of hoger is niet toegestaan.
 • Rubberen hamers voor tentharingen.
 • Plastic of hout bestek en kartonnen of plastic bekers/borden
 • Campingstoel en/of tafel

In verband met veiligheid zijn sommige dingen niet toegestaan op Camping van Oranje:

 • Glas
 • Aggregaten
 • Gasinstallaties of grote gasflessen (uitgezonderd gasflessen tot 250 gram)
 • Ghettoblasters of stereo-installaties
 • Professionele foto/videoapparatuur
 • Fakkels
 • Kolenbarbecues of andere BBQ materialen waarmee vuur gecreëerd kan worden
 • Elektrische koelkast (het is alleen toegestaan om een koelbox met koelelementen mee te nemen)
 • Droogijs
 • Hout
 • Vuurwerk
 • Lampolie
 • Wapens
 • Metalen hamers (alleen een rubberen hamer is toegestaan voor het opzetten van je tent)
 • Fietsen (kunnen eventueel in fietsenstalling worden geplaatst)
  (elektrische) steps, skateboards of skates
 • Laserpennen
 • Drugs of lachgaspatronen. Houd er rekening mee dat het bezit van lachgas in Duitsland verboden is.
 • Huisdieren

Het is mogelijk drinken mee te nemen naar Camping van Oranje. Per persoon mag je bij check-in (voordat je je polsbandje krijgt) maximaal 5 liter drank (bier, wijn, fris) worden meegenomen. Dit kan alleen bij het inchecken. Als je je polsbandje om hebt, mag je per keer dat je de Camping van Oranje opnieuw op komt maximaal 0,5L per persoon aan drinken meenemen. Glas, glazen flessen en sterke drank met een alcoholpromillage van 14,5% of hoger zijn niet toegestaan.

Eigen eten meenemen naar Camping van Oranje is niet toegestaan. Op de camping van Oranje zijn diverse eet & drink faciliteiten aanwezig waar eten en drinken gekocht kan worden. Ontbijt, lunch, diner en snacks kun je dus gewoon op ons campingterrein kopen.

Wanneer je een voedselallergie hebt is het uiteraard toegestaan om eigen eten en/of drinken mee te nemen op de camping, mits je hiervoor een geldige doktersverklaring voor hebt en deze kunt aantonen bij de entree.

Het meenemen van grote gasinstallaties of grote gasflessen is niet toegestaan. Wil je toch zelf koken? Je mag kleine campinggasflesjes met ventielcartouches of schroefcartouches (schroefverbinding tussen flesje en (kook)toestel) meenemen. Hiervoor geldt een maximum van 250 gram.

Op Camping van Oranje vind je een campingwinkel. In de campingwinkel kun je terecht voor kampeerspullen zoals tenten, slaapzakken en luchtbedden en diverse soorten hygiëne- en toiletartikelen. Let op: het kan voorkomen dat bepaalde artikelen zoals tenten en luchtbedden uitverkocht raken.

Het is toegestaan om te roken op Camping van Oranje. Het is echter verboden om sigaretten op de grond achter te laten. Gooi deze netjes weg in de afvalbakken.

Seksueel geweld of intimidatie wordt op geen enkele manier getolereerd op Camping van Oranje. Als u lastiggevallen wordt of zich bedreigd voelt, meld dit dan bij de organisatie. U kunt een melding maken bij elke beveiligings- of EHBO-medewerker, of bij de receptie. Het personeel zal u onmiddellijk ondersteunen en contact opnemen met een manager binnen de organisatie, die u verder kan helpen. Er zijn vrouwelijke beveiligingsmedewerkers beschikbaar. Bij de EHBO-posten zijn specialisten beschikbaar die u kunnen ondersteunen. U kunt ook online een melding maken. Voor onmiddellijke assistentie kunt u Camping van Oranje telefonisch bereiken op <nummer nog toe te voegen of per e-mail [email protected] (de e-mail wordt constant gecontroleerd tijdens het evenement). U kunt ongepast gedrag ook melden bij de politie. De organisatie kan u hierbij helpen als u dat wenst. Alle meldingen worden uiteraard vertrouwelijk behandeld.

Op de Glamping is de Glamping deluxe 2 personen en de Glamping deluxe 4 personen voorzien van elektriciteit. Voor de overige campinggasten zijn er een aantal stroompunten op Camping van Oranje aangelegd.

Camping van Oranje is een festivalcamping, wanneer je dus je eigen tent meeneemt heb je geen stroom op je kampeerplaats. Voor het opladen van je telefoon raden we je aan om een powerbank mee te nemen. Daarnaast zullen wij oplaadpunten op het terrein verzorgen.

Een bezoek aan Camping van Oranje is geheel op eigen risico van de bezoeker. Wij adviseren u om de waardevolle spullen die u meebrengt te beperken. De organisatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade. Er zijn wel lockers aanwezig op de Camping, maar ook wanneer u hier spullen achterlaat blijft dit op eigen risico.

Een bezoek aan Camping van Oranje is geheel op eigen risico van de bezoeker. Wij adviseren u om de waardevolle spullen die u meebrengt te beperken. De organisatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade. Er zijn wel lockers aanwezig op de Camping, maar ook wanneer u hier spullen achterlaat blijft dit op eigen risico.

Blijf op de hoogte